YOSHI KATTALAR VA BOLALARDA BIRLAMCHI SILNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Nurmatova M.A.,; Asrorova Sanobar, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Hozirgi kunda tuberkulyozni laborator diagnostikasi uchun turli usullar mavjud bo‘lib, ular patologik jarayonning o‘ziga xos xususiyatlarini turli darajada aks ettiradi. Umumiy klinik, biokimyoviy, immunologik va bakteriyologik tadqiqotlar klinitsistlarga bemorning ichki muhit holati va hayotiy jarayonlarning borishi haqida eng aniq va ishonchli ma’lumotlarni taqdim etadi, patologik holatning mavjudligi yoki yo‘qligini, uning dinamik o‘zgarishlarini va davolash samaradorligini to‘g‘ri baholashga yordam beradi [1,2,3,4,5].