ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG “UCHRASHUV” SHE’RIDA LIRIK QAHRAMON ICHKI KECHINMALARI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg,shoir,ssenariynavis,dramaturg bo’lib,1939-yil 2-noyabrda Toshkent shahrida tavallud topgan.Shoirdan biz yosh avlod,qolaversa o’zbek var rus adabiyotiga 15 ta she’riy to’plam meros qolgan.U o’sha davr ijodkorlaridan o’zining sharq va g’arb adabiyotini birlashtirish orqali yaratgan yangicha uslubi bilan ajralib turadi.Shuningdek,undagi yozayotgan har bir so’ziga mas’uliyat bilan qarash odati,inson ongostidagi,qalbining chuqur qatlamidagi hislarni nozik o’xshatishlar bilan  yoritib berish qobilyati adabiyot ixlosmandlari tomonida doimiy ravishda olqishlar kelishiga sabab bo’lgan. U  tomonidan bitilgan she’rlarining har bir misrasida olam-olam ma’no yashirin,ularni o’qib goh quvonchdan jilmayamiz,goh tasvislangan hayot sinovlari g’ussasini his etib o’kinib yig’lashni xohlaymiz.Ijodkor qalamiga mansub durdonalardan  biri bo’lmish “Uchrashuv” she’ri ham yuqorida ta’kidlab o’tilgan badiiy fazilatlarni o’zida jamlagan bo’lib,o’zining adabiyligi,ta’sirli kechinmalar tasviri bilan butun dunyo o’quvchilari,xususan,o’zbek kitobshinavandalari orasida yuksak madaniy qiymatga ega.Ushbu she’r mana shoir vafotiga qariyb 17 yil bo’lgan bo’lsa-da,hali ham endi yozilgan paytidagi kabi mashhur.Bu maqola Aleksandr Arkadevich Faynbergning “Uchrashuv” she’ridagi lirik qahramonning ichki kechinmalari tahliliga asoslangan.