O’ZBEK XALQ DOSTONLARINING TURLARI VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Toshtemirova Ma’rifatoy G’ayratbek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tezisda   dostonlarning  o’ziga   xos   xususiyatlari   hamda   o’zbek   folklorida   dostonlarni o’rni   haqida   ma’lumot    beriladi.    Dostonlarni  og’zaki ijod mahsuli  ekanligi,  epik  janr  sifatidagi   belgilari,    she’riy   va   nasriy   qismlarining  uyg’unligi   tahlil  qilinadi.   Tezisda  dostonlar   xalqning  tarixiy  xotirasi   va  milliy   qadiriyatlarini    aks  etirishi  ko’rib  chiqiladi.