KIMYOVIY O‘G‘ITLARNING TUPROQ VA ATROF-MUHITGA TA’SIRI - Qurbonova Dilnura Bagandik qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya.Qishloq xo‘jaligida hosildorlikni oshirish maqsadida mineral o‘g‘itlardan keng foydalaniladi. Azot, fosfor va kaliyli o‘g‘itlar o‘simliklar rivoji uchun zarur bo‘lsa-da, ilmiy tadqiqotlar ularni me’yoridan ortiq qo‘llash tuproq unumdorligi va ekologik muvozanatga salbiy ta’sir ko‘rsatishini isbotlamoqda.