MIS, B12 B9 YETISHMOVCHILIGIDA RIVOJLANADIGAN ANEMIYALARNING BIOKIMYOVIY ASOSLARI. QON ZARDOBIDA OQSILLAR ANIQLASHNING KLINIK AHAMIYATI - Ximmatova Yangeldi Raxmatovna,; Azamatova Amina Azamatovna,; Inoqova Dilnora Nizom qizi,; Turdiyeva Barchinoy Rushtibekovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada vitamin B12 va folat kislotasi B9 yetishmovchiligi natijasida kelib chiqadigan megaloblastik anemiyalarning biokimyoviy mexanizmlari, xususan, DNK sintezining buzilishi va gomosistein almashinuvi tahlil qilinadi. Shuningdek, qon zardobidagi oqsillar fraksiyalarini aniqlashning diagnostik ahamiyati, ularning turli patologik holatlardagi o‘zgarishi ko ‘rib chiqiladi.