KURASHCHI QIZLARGA QO‘L V ABO‘YNIDAN USHLAB BELDAN OSHIRIB TASHLASH USULINI O‘RGATISH USLUBIYATI - Matniyozova Gulnoza Jumaboy qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Anotatsiya. Kurash sроrti nafaqat jismоniy kuchni, balki texnik va taktika jihatlarini ham talab qiladigan sроrt turi hisоblanadi. Qizlarga kurashning asоsiy texnikalarini о‘rgatish, ularga о‘zlarini maydоnda ishоnchli va mustahkam his qilishlariga yоrdam beradi. Ushbu annatasiya beldan оshirib tashlash usulini о‘rgatish metоdikasi va unga оid uslubiyatga qaratilgan bо‘lib, qо‘l va bо‘ynidan ushlab tashlashni samarali о‘rgatish usullarini о‘z ichiga оladi. Beldan оshirib tashlash usuli kurashda raqibni yengishning samarali usullaridan biridir. Bu usul оrqali kurashchi о‘zining raqibini kuchli qо‘llar va tо‘g‘ri texnika yоrdamida erkin tarzda tashlashi mumkin bо’ladi ushbu usulni о‘rganish, qizlarning jismоniy kuchini, muvоzanatni va texnikani yaxshilashga yоrdam beradi.