ATROF MUHITNI MUHOFAZA QILISH - Egamberdiyeva Mehriniso Abdurashid qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada atrof-muhitni muhofaza qilishning dolzarbligi, O‘zbekiston Respublikasida ekologik muvozanatni ta’minlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar hamda fizika fanining ekologik muammolarni hal etishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, “yashil” energetika, suv resurslaridan oqilona foydalanish, ekologik transport tizimini joriy etish va ta’lim jarayonida ekologik madaniyatni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi.