PYTHON DASTURLASH TILIDA TASVIRLARGA ISHLOV BERISH VA SUN’IY YARATISH KUTUBXONALARINI TAHLIL QILISH - Hamroyev Alisher Shodmonqulovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Raqamli tasvirlarni qayta ishlash va sun’iy tasvirlar yaratish zamonaviy sun’iy intellekt tizimlarining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Python dasturlash tili keng kutubxonalar ekotizimi va ilmiy hisoblash imkoniyatlari sababli kompyuter ko‘rish hamda generativ sun’iy intellekt sohalarida yetakchi vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada Python muhitida tasvirlarga ishlov berish va sun’iy tasvir yaratish uchun qo‘llaniladigan kutubxonalar imkoniyatlari tahlil qilinadi.