ZAMONAVIY GENETIK INJINERIYANING IMKONIYATLARI - Yuzbayeva Sevinchbonu,; Nurmatova M.A., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Gen muhandisligi ko‘plab biologik fanlar: molekulyar biologiya, genetika, enzimologiya, kimyoviy muhandislik, hujayra biologiyasi, mikrobiologiya va boshqalarning tutashgan nuqtasida paydo bo‘lgan. Rasmiy ravishda, 1972-yil gen muhandisligining tug‘ilgan sanasi hisoblanadi: birinchi rekombinant DNK P. Berg laboratoriyasida olingan [24,25].