AUTOIMMUN TIREOIDITNING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA USULLARI - Ibragimova Marjona,; Nurmatova M.A., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Autoimmun tireoidit - bu qalqonsimon bez antigenlariga nisbatan immun tolerantlikning genetik jihatdan belgilangan nuqsoni natijasida yuzaga keladigan va qalqonsimon bezning autoimmun shikastlanishiga olib keluvchi organ-spetsifik autoimmun tireopatiyalar guruhidir [22,23,24].