MUSIQA SAN’ATINING FALSAFIY - ESTETIK TAHLILI - Mengmamatov Azizbek Safar o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola musiqa san’atining falsafiy-estetik asoslarini tahlil qilib, musiqiy ma’no, ifoda va qabul jarayonlari o‘rtasidagi munosabatlarni aniqlashni maqsad qiladi. Tadqiqotda kontseptual tahlil, tarixiy-taqqosiy yondashuv hamda musiqiy idrok fenomenologiyasi elementlari qo‘llandi. Natijada musiqaning estetik qiymati intonatsion shakl, vaqt tajribasi va tinglovchi kompetensiyasi birligida yuzaga kelishi ko‘rsatildi. Ish musiqiy tafakkurni baholashning integrativ modelini asoslaydi.