ANALITIK TAHLIL KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING TAMOYILLARI - Atajanov Otajon Yuldoshevich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada analitik tahlil ko‘nikmalarini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari hamda asosiy tamoyillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Analitik tafakkur zamonaviy ta’lim jarayonining muhim komponenti bo‘lib, u shaxsning muammolarni aniqlash, ma’lumotlarni tizimlashtirish, mantiqiy xulosa chiqarish va asosli qaror qabul qilish qobiliyatini ifodalaydi. Tadqiqotda tizimlilik, mantiqiylik, dalillilik, refleksivlik va integrativlik tamoyillari asoslab berildi. Strukturaviy-funksional hamda kompetensiyaviy yondashuvlar asosida analitik ko‘nikmalarni shakllantirish modeli ishlab chiqildi.