VEGETATIV USULDA ATIRGUL O’SIMLIKINI KO’PAYTIRISH VA KO’CHATINI YETISHTIRISH - Xudoyberganova Nafosat Qudrat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Hozirgi kunda vegetativ usulda ko’chat yetishtirish orqali bitta o’simlikning juda ko’plab klon nusxalarini yaratish mumkin. Ushbu maqolada atirgul o‘simligini vegetativ usulda ko‘paytirishning asosiy yo‘llari va ko‘chat yetishtirish texnologiyasi yoritilgan. Qalamcha, payvandlash usullarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning samaradorligi va qo‘llash sharoitlari tahlil qilingan.. Tadqiqot natijalari vegetativ ko‘paytirish atirgulning nav belgilari saqlanishini ta’minlashi hamda qisqa muddatda sog‘lom ko‘chat olish imkonini berishini ko‘rsatadi.