MAXDUMI A’ZAM KOSONIY MA’NAVIY MEROSINING MANBASHUNOSLIK TADQIQI VA IJTIMOIY-FALSAFIY AHAMIYATI - Bo‘riboyev Abdulvohid,; Narimonov Qahramon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XVI asr Markaziy Osiyo ma’naviy hayotining yirik namoyandasi, naqshbandiya tariqatining yetuk nazariyotchisi Sayyid Ahmad ibn Jaloliddin Kosoniy hayoti va ilmiy-falsafiy merosi manbashunoslik nuqtai nazaridan tadqiq etilgan. Muallif allomaning “Majmua ar-rasoil”, “Tanbih            us-salotin” va “Risolai Boburiya” kabi asarlarini tahlil qilib, undagi “Vujud dehqoni”, adolatli hukmdor timsoli va komil inson g‘oyalarining ijtimoiy-axloqiy ahamiyatini ochib beradi.