JAMOADA KONFLIKTLARNI SAMARALI BOSHQARISH VA KELISHMOVCHILIKLARNI IJOBIY HAL ETISH USULLARI - Mahmudov Bahodir Madaminjon o'g'li,; G’ofurov Javohirmirzo Nizomjon o’g’li,; Mahmudov Bahromjon Madaminjon o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy menejment amaliyotida jamoada yuzaga keladigan konfliktlarni samarali boshqarish va kelishmovchiliklarni ijobiy hal etish usullari yoritiladi. Maqolada konfliktlarning kelib chiqish sabablari, turlari, ularning jamoa samaradorligiga ta'siri hamda zamonaviy konflikt boshqaruv strategiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, menejerlar uchun amaliy tavsiyalar, muloqot ko'nikmalari va kelishmovchiliklarni konstruktiv yo'nalishda hal qilish texnikalari ko'rib chiqiladi. Maqola nazariy asoslar bilan birga, O'zbekiston korxonalari amaliyotidan olingan tajribalar va konkret holatlarni ham o'z ichiga oladi.