TOSHKENT VILOYATI SUD-TIBBIY EKSPERTIZASI SUD - KIMYO BO'LIMI ISH FAOLIYATI - Yuldasheva Nargiza Sadikovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Toshkent viloyati sud-tibbiy ekspertizasi sud-kimyo bo‘limining ish faoliyati, uning tashkiliy tuzilmasi hamda sud-tergov jarayonlaridagi ahamiyati tahlil qilinadi. Sud-kimyo bo‘limi tomonidan zaharlanish holatlari, noma’lum moddalar, alkogol, giyohvandlik vositalari va kuchli ta’sir etuvchi kimyoviy birikmalarni aniqlash bo‘yicha olib boriladigan laborator tekshiruvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy analitik usullar, asbob-uskunalar va ekspert xulosasining sud jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijalari sud-kimyo ekspertizasining jinoyatlarni fosh etish, o‘lim sabablarini aniqlash va adolatli sud qarorini qabul qilishdagi muhim rolini ko‘rsatadi.