LLM-GA ASOSLANGAN ADAPTIV FISHING SIMULYATSIYALARI ORQALI XODIMLARNING KIBER-HUSHYORLIGINI DINAMIK OSHIRISH MODELI - Erkinov Zafarjon Bobir o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yirik til modellari (LLM) yordamida yaratilgan adaptiv fishing simulyatsiyalari orqali tashkilot xodimlarining kiber-hushyorligini dinamik ravishda oshirish modeli taklif etiladi. Model xodimlarning oldingi xatti-harakatlari, ish yuritish sohasi va psixologik profillariga moslashib, shaxsiylashtirilgan fishing ssenariylarini avtomatik generatsiya qiladi. Bu yondashuv an'anaviy statik ta'lim usullariga nisbatan yuqori samaradorlik ko'rsatib, ijtimoiy muhandislik hujumlariga qarshi immunitetni tizimli ravishda shakllantirishga xizmat qiladi.