TOSHKENTNING YOSHLAR HAYOTI VA FAYNBERG IJODIDAGI ILHOM MANBALARI - Shukurova Namuna Hasanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada Toshkent yoshlarining ijtimoiy va madaniy hayoti hamda bu muhitning Aleksandr Faynberg ijodiga ta’siri tahlil qilinadi. Shoir asarlarida yoshlar ruhiyati, orzu-intilishlari va zamon bilan hamnafaslik masalalari yoritiladi. Toshkentning madaniy muhiti Faynberg she’riyatida ilhom manbai sifatida talqin etiladi.