SANOAT TARMOG‘I VA IQTISODIY SAMARADORLIK MEXANIZMLARI - Raximova Mushtariybegim Muxammadg’olib qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sanoat tarmog‘ining iqtisodiy samaradorligini  oshirish mexanizmlari tahlil qilinib, uning iqtisodiy tizimdagi faoliyat turlarini, tarmoqlararo taʼsir chegaralari orqali va idoraviy munosabatlardagi  tuzilma funksiyalarini nazariy jihatdan  tadqiq  qilish  hamda samaradorligiga taʼsir qiluvchi yo‘llari haqida fikr yuritiladi.