MUSIQA PSIXOLOGIYASI VA UNDAGI QARASHLARNING NAZARIY TAHLILI - Davronov Dilshodjon Doniyor o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa psixologiyasi fanining mazmuni, predmeti va vazifalari yoritilgan. Musiqani idrok etishning psixologik mexanizmlari, musiqaning emotsional holatlarga ta’siri hamda musiqa psixologiyasidagi asosiy ilmiy qarashlar tahlil qilingan. Shuningdek, musiqaning shaxs rivojiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Maqola musiqa ta’limi, psixologiya va san’at sohasi bilan shug‘ullanuvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.