BUYUK IPAK YOʻLI DAVLATLARIDA ANʼANAVIY MUSIQA: AN’ANALAR VA JANRLAR TRANSFORMATSIYASI - Davronov Dilshodjon Doniyor o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Buyuk Ipak yo'li nafaqat ipak, zargar buyumlari shunindek boshqa qimmat baho buyumlarni ham o’tkazish karvon makoni bo’lgan.Barcha karvonlar o’z tavarlari hamda xomashyolaridan xech qancha boj to’lamasdan o’zlarining manzillariga yetib borishgan. Olib borilayotgan tavarlar zargarlik tilla qimmatbaho shoyi, musiqa asboblar, xayot kechirish uchun kerakli maxsulotlar oib borishgan hamda olib kelishganlar.