OYBEKNING TARJIMONLIK MAKTABI: ESTETIK-NAZARIY TAFAKKUR VA JAHON ADABIYOTI BILAN UYG‘UNLIK - Usmanov Xayrulla Saydullaevich,; Jalilova Muxlisa Xomidjon qizi,; Xashimova Nilufar Olim qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyoti taraqqiyotida alohida o‘rin tutgan atoqli adib Oybekning tarjimonlik faoliyati ilk bor mustaqil tadqiq etiladi. Uning jahon adabiyoti namunalarini tarjima qilishdagi estetik-nazariy qarashlari, til bilan ishlash mahorati va badiiy tafakkur darajasi tahlil qilinadi. Oybekning tarjimonlik faoliyati shaxsiy ijodi bilan uyg‘un holda o‘zbek kitobxoniga yangi adabiy ufqlar ochgani ilmiy dalillar asosida yoritiladi.