OYBEK IJODIY MEROSI VA UNING O‘ZBEK ADABIYOTIDAGI O‘RNI - Usmanov Xayrulla Saydullaevich,; Jalilova Muxlisa Xomidjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oybek (Muso Toshmuhammad o‘g‘li Oybek)ning hayoti va ijodi ilmiy tahlil etilgan. Uning adabiy merosi, tarjima faoliyati, ilmiy-nazariy qarashlari, shuningdek, “Navoiy” romani orqali o‘zbek romanchiligidagi yangicha yo‘nalish ochilgani yoritiladi. Shuningdek, Oybekning xalq og‘zaki ijodiga munosabati, milliy uyg‘onishdagi o‘rni va falsafiy qarashlari zamonaviy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.