OGAHIY “ZUBDATU-T-TAVORIX” ASARI: QO‘LYOZMALARI, SATRLAR TAHLILI VA ADABIY MANBA SIFATIDAGI QIMMATI - Atabayeva Zumradxon Oybek qizi; Nazrullayeva Gulnoza Karimbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Ogahiyning “Zubdatu-t-tavorix” asari, uning qo‘lyozma nusxalari hamda tarixiy-adabiy manba sifatidagi ahamiyati yoritiladi. Asarda Xorazm tarixnavislik an’analari, muallifning tarixiy voqealarni bayon etish uslubi, badiiy ifoda vositalari hamda tarixiy ma’lumotlarning ilmiy qimmati tahlil qilinadi. Shuningdek, asarning turli qo‘lyozma nusxalari, ularning saqlanish holati va matniy xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot davomida “Zubdatu-t-tavorix” asarining nafaqat tarixiy manba, balki o‘zbek adabiy merosining muhim qismi ekanligi asoslab beriladi.