DIAREYAGA QARSHI (LEVOMISITIN) DORI VOSITASINING TIBBIYOTDA TUTGAN O‘RNI - Ernazarov Obid,; Abdurahimova Aqida Komiljon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada diareyaga qarshi qo‘llaniladigan antibakterial dori vositalaridan biri bo‘lgan levomisitin (xloramfenikol) ning tibbiyot amaliyotidagi ahamiyati kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda preparatning farmakologik xususiyatlari, ta’sir mexanizmi, bakterial diareya qo‘zg‘atuvchilariga nisbatan samaradorligi hamda klinik qo‘llanish ko‘rsatmalari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, levomisitin qo‘llashda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan nojo‘ya ta’sirlar, antibiotiklarga chidamlilik muammosi va preparatni oqilona qo‘llash tamoyillari tahlil qilingan. Maqolada ichak infeksiyalarini davolashda zamonaviy terapiya yondashuvlari hamda levomisitin preparatining o‘rni epidemiologik va klinik jihatdan baholanadi.