HARBIY XIZMATCHILARDA QAT’IYAT VA MAS’ULIYAT KABI IRODAVIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK USULLARI - Ashirov Elbekjon Ilxom o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada harbiy xizmatchilarda qat’iyat va mas’uliyat kabi irodaviy sifatlarni rivojlantirishning pedagogik-psixologik usullari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Harbiy xizmat sharoitida shaxsning irodaviy sifatlari uning kasbiy faoliyati samaradorligini ta’minlovchi muhim omillardan biri hisoblanadi. Tadqiqotda milliy psixolog olimlarning ilmiy qarashlari asosida harbiy xizmatchilarda qat’iyat va mas’uliyatni rivojlantirishning pedagogik va psixologik mexanizmlari yoritildi. Maqolada harbiy ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan pedagogik metodlar, psixologik treninglar hamda motivatsion yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilindi.