MAKTAB O‘QUVCHILARINING NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA DARS MASHG‘ULOTLARIDA INTERFAOL O‘YINLARDAN FOYDALANISH - Yoʻldosheva Sohibaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining nutqini rivojlantirish jarayonida dars mashg‘ulotlarida interfaol o‘yinlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning nutqiy faoliyatini rivojlantirish, ularning fikrlash qobiliyatini oshirish hamda kommunikativ kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritib beriladi. Shuningdek, interfaol o‘yinlarning turlari, ularni dars jarayonida qo‘llash metodikasi va o‘quvchilar nutqini rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari interfaol o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilarning nutqiy faolligini oshirish, lug‘at boyligini kengaytirish hamda erkin muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.