“ABRAZIV MUHITDA ISHLOVCHI MACHINA AGREGATLARINING ETAKLOVCHI VA ETAKLANUVCHI TISHLI G‘ILDIRAKLARINING EKSPLUATATSION RESURSLARINI TENGLASHTIRISH IMKONIYATINI BERUVCHI USLUBIYOT ISHLAB CHIQISH” - Ilyasov Maqsud Milisovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada abraziv muhitda (chang, qum zarralari) ishlaydigan tishli uzatmalarning etaklovchi (pinion) va etaklanuvchi g‘ildiraklar resursini tenglashtirish uslubiyoti taklif etilgan. Matematik model, hisob algoritmi va laboratoriya tajribalari natijalari keltirilgan. Natijada resurs 1,6–1,9 baravar oshirilishi mumkinligi ko‘rsatilgan.