NABI JALOLIDDINNING “OTA” HIKOYASIDA OTA TASVIRI VA OILAVIY QADRIYATLAR - Samiyeva Dilfuza Shomurod qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining taniqli vakili Nabi Jaloliddin qalamiga mansub "Ota" hikoyasida ota obrazi va oila qadriyatlari badiiy talqini tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yozuvchining ota siymosini yaratishdagi mahorati, qahramonning ruhiy olami va oiladagi ma’naviy ustunlik vazifasi ochib berilgan. Hikoyadagi hayotiylik va psixologik tahlil vositalari orqali jamiyatdagi dolzarb ma’naviy muammolar ko‘rib chiqiladi. Xususan, ota mehri, farzand tarbiyasi va oilaviy munosabatlar uyg‘unligi ilmiy nuqtai nazardan o‘rganilgan.