MARKAZIY OSIYO MINTAQASIDAGI EKOLOGIK MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Atajanova Muyassar Atajanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya :  Ekologiya  (qadimgi  yunoncha:  οἶκος  —  “uy”,  “turar  joy”) - organizmdan  har  xil  darajada  yuqori  turadigan  sistemalar;  populyatsiyalar, biotsenozlar,  biogeotsenozlar  (ekosistemalar)  va  biosferaning  tuzilishi,  ularda kechadigan  jarayonlarni  oʻrganadigan  biologiya  fanlari  majmui.  Ekologiyani organizmlar va ular bilan atrof muhit oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlarni oʻrganadigan fan  sifatida  ham  talqin  qilinadi.Ushbu  maqolada   Markaziy  Osiyo   hududidagi ekologikvaziyatlarhaqida tushuntiriladi.