AYOLLARDA REPRODUKTIV SALOMATLIKNI SAQLASHDA SURUNKALI YALLIGʻLANISH KASALLIKLARINI KOMPLEKS BAHOLASH VA BEPUSHTLIK PROFILAKTIKASI - Xodjayeva Dilnoza Bobirovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Maqolada ayollarda surunkali yalligʻlanish kasalliklarining reproduktiv tizimga patogenetik ta’siri, diagnostik yondashuvlar va bepushtlikni oldini olishning klinik strategiyalari tahlil qilingan. Immunologik, endokrinologik va morfologik omillarning oʻzaro bogʻliqligi koʻrsatilgan. Kompleks baholash metodikasi asosida profilaktik algoritmlar taklif etilgan.