RAQAMLI IDENTITETLAR VA IJTIMOIY TAFAKKURNING SHAKLLANISHI: SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL - Raximova Marjona Nazar qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli jamiyat sharoitida ijtimoiy tafakkurning shakllanish jarayonlari hamda uning raqamli identitetlar orqali namoyon bo‘lishi ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi, ijtimoiy tarmoqlarning keng tarqalishi hamda sun’iy intellekt tizimlarining kundalik hayotga kirib kelishi insonning fikrlash jarayonlari va ijtimoiy munosabatlar tizimiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Tadqiqotda raqamli identitet tushunchasi, uning shakllanish omillari va sun’iy intellekt texnologiyalarining ijtimoiy tafakkur rivojiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, algoritmik tizimlarning axborot oqimini boshqarishi natijasida inson tafakkurida yuz berayotgan transformatsiya jarayonlari ilmiy asosda yoritiladi.