MILLIY IQTISODIYOTNING MUVOZANATLI VA MUTANOSIBLI RIVOJLANISHI (O’ZBEKISTONDAGI HUDUDIY NOMUTANOSIBLI MUAMMOSI MISOLIDA) - Mamatqulova Surayyo Ikromovna; Mo’minova Dildora Dilshodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:    Iqtisodiy muvozanat tushunchasi va ishlab chiqarish muvozanati darajasini aniqlashga turlicha yondashuvlar, ijtimoiy takror ishlab chiqarishning turli tomonlari, bandlik tarmoqlari o’rtasidagi mutanosibliklar tizimi, ulaming ta’minlanish darajasi hamda tarmoqlararo balansning mazmuni bayon qiladi. Shuningdek, makroiqtisodiy muvozanatga erishishning davlat va bozor mexanizmlarini yoritib beriladi, eng muhimi iqtisodiyotda muvozanatlik va mutanosiblikni ta’minlash iqtisodiy inqirozlarning oldini olishning muhim vositasi ekanligiga alohida e’tibor qaratiladi.