TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA KOMPOZITSIYA YARATISH JARAYONINING O‘QUVCHINING ESTETIK, BADIIY VA IJODIY RIVOJLANISHIDAGI ROLI - Imomov Fozil Shakarbek o‘g‘li,; Jo‘raboyeva Marjona Odiljon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: maqolada tasviriy san’at ta’limida kompozitsiya yaratish jarayonining o‘quvchining estetik, badiiy, vizual va ijodiy rivojlanishidagi roli o‘rganilgan. Amaliy-loyiha modeli yordamida o‘quvchilarning tafakkuri, metakognitiv va refleksiv ko‘nikmalari rivojlantiriladi. Natijalar loyiha asosidagi yondashuv an’anaviy metodlarga nisbatan samaraliroq ekanligini ko‘rsatdi.