XIVA–QO‘QON MUNOSABATLARI (XVIII – XIX ASRLARDA) MANBASHUNOSLIGI - Bozorov Bahodir Botir o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada XVIII-XIX asrlarda Xiva xonligi hamda Qo‘qon xonligi o‘rtasidagi diplomatik aloqalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ikki xonlik o‘rtasidagi siyosiy aloqalarning rasmiy mazmunidan tashqari, elchilik safarlari, sovg‘a-salomlar, yozishmalar, savdo-sotiq va diniy aloqalar orqali shakllangan madaniy diplomatiya jihatlari yoritiladi. Shuningdek Markaziy Osiyoning mazkur ikki xonliklari o’rtasidagi aloqalar elchilar, savdogarlar va mahalliy amaldorlar faoliyati orqali o‘rganilib, ularning o‘zaro ta’siri keng ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy tomonlama tahlil etiladi.