YILNING TURLI FASLLARIDA AVTOMOBIL YO‘LLARNING TRANSPORT EKSPLUATATSION SIFATLARINI SAQLASH USULLARI - Suyarov Nurali Jovli o‘gli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada avtomobil yo‘llarini bahorgi va kuzgi fasllarda namlik ta’siridan himoya qilish masalalari atroflicha yoritilgan. Ushbu davrlarda ob-havoning o‘zgaruvchanligi, yog‘ingarchilikning ko‘pligi va yer osti suvlari sathining ko‘tarilishi yo‘l qoplamasining mustahkamligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Natijada yo‘l qatlamlarida namlanish, deformatsiya, cho‘kish va yoriqlar paydo bo‘lishi kuzatiladi, bu esa harakat xavfsizligining pasayishiga olib keladi. Maqolada aynan shu muammolarning kelib chiqish sabablari ilmiy va amaliy jihatdan tahlil qilingan.