AHOLI VA HUDUDLARNI TEXNOGEN XUSUSIYATLI FAVQULOTDA VAZIYATLARDAN MUHOFAZA QILISHNI TASHKIL ETISH - Nazarov Jasur Sobirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada aholi va hududlarni texnogen xususiyatli favqulodda vaziyatlardan muhofaza qilishni tashkil etish masalalari keng o‘rganilgan. Ushbu muammo bo‘yicha nazariy yondashuvlar, metodlar va zamonaviy texnologiyalar tahlil qilingan. Muhofaza qilishning samarali usullari va mexanizmlari, shuningdek, amaliy natijalar va tavsiyalar keltirilgan. Texnogen xavflarning oldini olish, ularni bartaraf etish va boshqarish usullariga alohida e’tibor qaratilgan.