SUN’IY INTELLEKT VA DASTURLASH: O‘ZARO BOG‘LIQLIK VA RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Sobirjonova Mushtariy Xayot qizi,; Muxiddinova Ruxshona Yorqinjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt va dasturlash o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ularning zamonaviy axborot texnologiyalaridagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Sun’iy intellekt tizimlarining shakllanishi va rivojlanishida dasturlash tillari, algoritmlar va zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada mashinaviy o‘qitish, chuqur o‘rganish va ma’lumotlarni qayta ishlash jarayonlarining dasturlash bilan uzviy aloqasi ko‘rib chiqilgan.Tadqiqot natijasida sun’iy intellekt va dasturlashning o‘zaro integratsiyasi innovatsion yechimlarni yaratishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Bundan tashqari, ushbu yo‘nalishlarning kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari va ularning turli sohalardagi amaliy qo‘llanilishi yuzasidan xulosalar keltirilgan.