IJTIMOIY PEDAGOGIKA RIVOJLANISHINING ZAMONAVIY BOSQICHLARI: JAHON TAJRIBASI - Xalilova Muborak, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot ishi ijtimoiy pedagogika fanining evolyutsiyasi va uning zamonaviy rivojlanish bosqichlarini xalqaro tajriba asosida chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada Germaniya, Skandinaviya mamlakatlari, AQSH va Osiyo davlatlarining ijtimoiy-pedagogik modellari qiyosiy o‘rganilib, ularning o‘ziga xos jihatlari ochib berilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiya davrida shaxs sotsializatsiyasining yangi qirralari, kiberpedagogika va inklyuziv ta’limning global tendensiyalari muhokama qilingan. Yakuniy qismda jahonning ilg‘or tajribalarini O‘zbekistonning milliy "Mahalla" instituti va ta’lim tizimiga tatbiq etish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.