KORREKSION PEDAGOGIKA VA INKLYUZIV TA’LIM INTEGRATSIYASI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA PEDAGOGIK IMKONIYATLAR - Abdunabiyeva Barno Alisherovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada korreksion pedagogika va inklyuziv ta’limning o‘zaro integratsiyasi masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim sharoitida alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni o‘qitish, rivojlantirish va ijtimoiylashtirish jarayonida korreksion pedagogikaning o‘rni, zamonaviy yondashuvlari hamda pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada individual yondashuv, differensial ta’lim, moslashtirilgan o‘quv muhiti, fanlararo hamkorlik, pedagogik diagnostika va korreksion-rivojlantiruvchi texnologiyalarning ahamiyati ochib beriladi. Muallif tomonidan korreksion pedagogika va inklyuziv ta’lim integratsiyasi ta’lim sifatini oshirish, ijtimoiy adolatni ta’minlash va har bir bolaning ta’lim olish huquqini ro‘yobga chiqarishda muhim omil ekani asoslanadi.