INGLIZ TILIDAGI ETNONIMLARNING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ingliz tilidagi etnonimlarning leksik-semantik natijalari tahlili. Etnonimlar, bu ma'lum bir xalq, millat yoki etnik guruh nomlarini ifodalovchi so'zlar bo'lib, hujjat semantik qatlamlari va stilistik nuanslari tilning leksik boyligini aks ettiradi. Maqolada etnonimlarning lug'aviy ma'nosi, kontekstual foydalanish, stilistik va pragmatik funktsiyalari o'rganiladi, ingliz tilidagi etnonimlarning ijtimoiy, madaniy va tarixiy boshqaruvi bilan bog'liq lingvistik natijalar tahlili.