XX ASR INGLIZ SHE’RIYATIDA MODERNIZM OQIMI, YO‘NALISHI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu asr XX asr ingliz she'riyatida modernizmga asoslangan maqolalar, asosli vaziyatlar va estetik tahlillar. Modernizm o'z bozor adabiyotda yangicha badiiy tafakkur yaratish, an'anaviy poetik shakllardan voz kechishga intildi. Maqolada TS Eliot, Ezra Pound, Uilyam Batler Yeyts kabi modernist shoirlarning ijodiy uslubi va yuridik davlat she'riyatiga qo'shgan hissasi ilmiy ko'rib chiqiladi.