QISQA MASOFAGA YUGURUVCHILAR MASHG‘ULOTLARIDA QANDAY USULLARNI QO‘LLANILISHINING TAHLILI - Rajabboyev Kamoliddin Jaloliddin o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada hozirgi kunda iqtidorli hamda istiqbolli sportchilarni tayyorlash ayniqsa, ularni yillik tayyorgarlik mashg‘ulotlarni takomillashtirishni, sport natijalarini o‘sishga imkon beruvchi metodikani izlab topish masalalari hozirda yangicha ilmiy nazariy yondoshuvning muhim muammolaridan sanalmoqda. Qisqa masofaga yuguruvchi O‘zbekistonlik sportchilarning natijalari tahlili shuni ko‘rsatmoqdaki, qaryib 10-15 yil ichida qisqa masofaga yuguruvchilarning sport natijalari mustаqil atletikani yanada rivojlantirish imkоnini berаdi.