UYALI ALOQA TARMOQLARIDA RADIOCHASTOTA SHOVQINLARINI TAHLIL QILISH VA ULARNI BARTARAF QILISH USULLARI - Berdiyev Alisher,; Ubaydullayev Shoxjaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Radiochastota shovqinlari (RFI) signal spektrogrammasi (chastota va vaqt domenini namoyish qilish) asosida aniqlash va yumshatish algoritmlari taqdim etilgan. Radiometrik signalning spektrogrammasi tasvir sifatida ko'rib chiqiladi va shuning uchun RFI ni ikki o'lchovli filtrlash orqali aniqlash va yumshatish uchun tasvirni qayta ishlash texnikasi qo'llaniladi. Oddiy chegara algoritmi va o'zgartirilgan ikki o'lchovli Viner filtrining ishlashini baholash uchun bir qator Monte-Karlo simulyatsiyalari amalga oshirildi.