JENSHENNING TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Bahodirova Mohichehra,; Pardayeva Munavvar, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqola qisqacha Jyenshenning biologik xususiyatlari, uning kimyoviy tarkibi (ginsenosidlar, antioksidantlar), va tibbiyotda qo’llanilishi haqida ma’lumot beradi. Shuningdek, o’simlikning kognitiv funksiyalarni yaxshilash, yallig’lanishga qarshi faoliyati va stressga qarshi ta’sirlari tahlil qilinadi. Shifobaxsh natijalari bilan birga, maqolada ehtiyotkorlik choralariga ham urg’u berilgan, jumladan, mumkin bo’lgan yon ta’sirlar va dori-darmonlar bilan o’zaro aloqalar ko’rib chiqilgan.Natijada, Jyenshen o’simligi an’anaviy va zamonaviy tibbiyotda muhim o’rinni egallashi, sog’liqni yaxshilashda qo’llanilishi haqida ma’lumot berilgan.