MORFOLOGIYA: SO‘Z TURKUMLARINING PRAGMATIK JIHATLARI - Jabborova Raʼno Davlat qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tili morfologiyasidagi so‘z turkumlarining pragmatik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda so‘z turkumlarining shunchaki lisoniy birlik emas, balki nutqiy vaziyatda so‘zlovchi niyatini (intensiyasini) ifodalashdagi roli yoritilgan. Ot, sifat, son, olmosh va fe’l kabi turkumlarning kontekstdagi qo‘shimcha ma’nolari, ekspressivligi va subyektiv baho berish xususiyatlari ilmiy-amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi.