IKKILIK SANOQ TIZIMI BUL ALGEBRASI QONUNLARI VA AKSIOMALARI, MANTIQIY FUNKSIYALARNI ZAMONAVIY DASTURLASH TILLARI TOMONIDAN BAJARILISHI - Xoliqova Manzura Qoyirovna,; Bahodirov Akbarbek Anvarjon o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli hisoblash tizimlarining fundamental asosi bo‘lgan ikkilik sanoq tizimi va Bul algebrasi aksiomalarining zamonaviy dasturlash tillari arxitekturasidagi o‘rni tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida mantiqiy funksiyalarning apparat va dasturiy ta’minot darajasidagi integratsiyasi, xususan, past va yuqori darajali tillarda bitli operatsiyalarning samaradorligi tahlil qilinadi. De Morgan qonunlari va mantiqiy minimallashtirish usullarining kod optimizatsiyasidagi ahamiyati amaliy misollar orqali ko‘rsatib berilgan.