BOLSHEVIKLAR TOMONIDAN ZO‘RLIK YO‘LI BILAN TURKISTON ASSRNING TASHKIL QILINISHI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - Karamov Javohirbek O‘tkir o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda jahonda yuz berayotgan globallashuv hamda integratsiya jarayonlari davlatlar rivojiga o‘z ta’sirini ko‘rsatmoqda. Darhaqiqat, integratsiyalashuv natijasida turli xalqlar o‘rtasidagi o‘zaro iqtisodiy va madaniy yaqinlashuv mamlakatlarning o‘ziga xos darajada rivojlanishiga xizmat qilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017-yil 19-maydagi PF-5046-son ―Millatlararo munosabatlar va xorijiy mamlakatlar bilan do‘stlik aloqalarini yanada takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida‖gi, 2018 yil 5 apreldagi PF-5400-son ―O‘zbekiston Respublikasi Tashqi ishlar vazirligi tizimini tubdan takomillashtirish hamda tashqi siyosiy va tashqi iqtisodiy faoliyatning ustuvor yo‘nalishlarini amalga oshirishda uning mas’uliyatini kuchaytirish chora-tadbirlari to‘g‘risidagi, 2022-yil 28-yanvardagi PF-60-son 2022-2026 yillarga mo‘ljallangan Yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risidagi Farmonlari va sohaga oid boshqa me’yoriy hujjatlarda belgilangan vazifalarni amalga oshirishda mazkur tadqiqot ishi muayyan darajada xizmat qiladi.