O‘ZBEK BOLALAR FOLKLOR QO‘SHIQLARI – YOSH AVLOD MUSIQA MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING MA’NAVIY POYDEVORI - Raxmonberdiyeva S.M., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar folklor qo‘shiqlarining yosh avlodni ma’naviy-axloqiy va estetik jihatdan tarbiyalashda asosiy vosita ekanligi,  bu qo‘shiqlar bolalarda musiqiy qobiliyatlarini rivojlantirishi, milliy o‘zlikni anglash va vatanparvarlik hissini tarbiyalaydi shuningdek yosh avlod musiqa madaniyatini shakllantirishning ma’naviy poydevori ekanligi haqida bayon etilgan.