BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QUVCHILARIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH ORQALI TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Raxmatov A.A.,; Jamolova G.M.,; Ostonova Uytula Jumanovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ishda boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilariga dars jarayonida interaktiv metodlardan foydalanishning ahamiyati, ularning o‘quvchilarning faolligini oshirishdagi o‘rni hamda ta’lim samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Interaktiv metodlar orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, muloqot qilish, jamoada ishlash va muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish mumkinligi asoslab berilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarning bilimlarni oson o‘zlashtirishiga, darsga bo‘lgan qiziqishini oshirishga hamda o‘qitish jarayonining samaradorligini ta’minlashga xizmat qilishi bayon etilgan